Hei! Velkommen til hit til meg, Lisbet:) 

En av mine store lidenskaper er å bake surdeigsbrød.

Jeg møtte mine første brøddeiger hos bestemor. På kjøkkenet hennes stod ofte brøddeigen til heving tett inntil radiatoren. Mor sine brøddeiger este ofte utover kjøkkenbenken. Felles for dem begge var at de bakte 6 brød om gangen, og frøs ned 5 av dem. Beste jeg visste var ei rykende varm skive med smør på!

Jeg begynte å bake da jeg var student, mest for å spare penger. Senere i 20-årene fikk jeg barn, og oppdaget verdien av å vite hva som er inni maten vi gir ungene våre.

I 40-årene hadde jeg mye vondt i magen, og levde i flere år uten egg, melk, gluten og sukker. Himmel for ett styr!  

Rett før jeg ble 50 begynte min "reise" i  surdeigsbrød. Jeg elsker bøker, og kjøpte mange om surdeigsbrødbaking. Over alt stod det: surdeigen må brettes hvert 15. minutt....Oi. Jeg skjønte raskt at DET IKKE funker i mitt liv.

Jeg fant, til slutt en annen fantastisk baker: Vanessa Kimbell, som lærte meg om "10 minutts surdeigsbrød". Hun ble min reddende engel:)

Bli med i bakegjengen min og lær å bak enkle surdeigsbrød, som smaker godt du også:)

Klikk nedenfor og få 3 tips til surdeigsbrød som smaker godt:)  

 

For info om mitt nyeste bakekurs Gode Surdeigsbrød, klikk på bildet nedenfor :)